Welcome to Breast Enlargement World.

BRYSTANATOMI

Kilde: Dr. Mallmann Gransket af Dr. Salguero
Gynækolog og hudlæge på brystforstoerrelse.com Læge
(Referencenummer: 49843 ) (Referencenummer: 22831)

Jan. 10, 2010. Den kvindelige brysts anatomi består af et kompleks system, som blandt andet er sammensat af flere forskellige tynde lag fedtvæv, men består også af kirtelvæv og fibre. Barmen eller brystet er en ydre sekretionskirtel. Den indre struktur kan til tider gennemgå forandringer alt afhængig af forskellige faktorer som for eksempel en menstruationscyklus, et graviditetsforløb eller ældring. Brysterne er præsenteret som et par kirtelorganer placeret midt på brystkassen.

Brystvorten (mere eller mindre fremspringende) og areolaregionen (mørkt område som omgiver brystvorten) er normalt placeret midt på brystet. Brystvorten hæver sig som en tyk papil i midten af areolaregionen. Normalt ligner den en cylinder eller en kegle, men til tider frembringer det en depression. Størrelsen kan variere, selvom den er direkte relateret til bryststørrelsen. Udadtil er brystvorten ujævn og rynket på grund af et stort antal papiler og furer som dækker dens overflade. Som ekstremt tilfælde kan der observeres ti til tolv åbninger som munder ud i mælkekanaler.

Areolaregionen er en circulær region på 15 til 25 mm i diameter, placeret på den mest fremtrædende del af brystet som er mørkere end den omkringliggende hud. I sit indre er der nogle udstående (imellem 12 og 20) som kaldes Morgagni Tuberkel, fedtkirtler som er arrangeret på en uregelmæssig måde. Udseende og størrelse af areola kan variere igennem en graviditet. Som tidligere nævnt er det fribrøse fedtvæv sammen med et system af mælkekanaler ansvarlig for at forene mælkekirtlerne med det ydre. De store mælkekanaler som befinder sig rundt om brystvorten breder sig inden i brystet og munder ud i mælkekirtlerne eller kirtelvævet.   

Hver af disse kirtelvæv består i et system af ledere med en tilsvarende udgang i brystvorten. Disse er forbundet med huden ved hjælp af kollagen som nogle specialister også kalder vævbånd af Cooper. I dens indre, se man på bundterne af brystmuskler. Mælkelederne er forklædt af to cellelag: Et indre og vedvarende celledækvæv, samt et ydre og uregelmæssigt miopetial celler. (udseende kan variere).  

Strukturen og mælkekirtlernes funktion kan variere alt efter i hvilket udviklingsstadie man finder dem, afhængig af balancen mellem vækst-, differentiering-, og programmeret celledød.  

 


Denne guide er kun til informativt brug. Hverken brystforstoerrelse.com eller dens ansatte kan drages til ansvar eller er ansvarlige for noget tab, skade, tilskadekomst eller lidelse som skyldes eller siges at skyldes, direkte eller indirekte, den givne information, eller mangel på information, eller brug, eller fejlagtigt brug af de øvelser, metoder eller teknikker som beskrives i denne guide.